Вівторок, 30 Квітня, 2024

Херсонські волонтери відкрили перший продовольчий банк у місті

Громадські активісти Херсона об’єдналися задля доброї справи – нагодувати тих, хто цього потребує. З цією метою вони відкрили перший продовольчий банк у місті, який має задовольнити потребу нужденних в їжі. Подробиці – на сайті kherson-future.com.ua.

Новостворена організація має символічну назву «Тарілка». Прикладом для херсонських волонтерів слугував аналогічний банк їжі з такою ж назвою у Львові, який відкрився близько пів року тому. Активісти навідувалися до львівських колег і мали чудову можливість познайомитися з ними особисто та зайнятися волонтерством. Отримавши нові знання, побачивши як працює така організація, цю гарну ідею реалізували й у Херсоні.

Зараз у «Тарілці» волонтери збирають близько 10 продуктових наборів у тиждень. Але у планах – збільшувати оберти, адже нужденних у Херсоні досить велика кількість, понад 800 осіб.

Активісти закликають до спільних дій власників херсонських магазинів і виробників харчової продукції. Вони вже зв’язалися більш ніж з 40 місцевими магазинами, підприємствами й очікують відповіді від них. У Львові «Тарілка» співпрацює з ресторанами та магазинами, які передають організації їжу, термін придатності якої добігає до кінця. Херсонські волонтери дуже сподіваються на те, що і в нашому місті вдасться налагодити контакти з такими закладами.

Сьогодні продуктові кошики збираються коштом небайдужих волонтерів. Туди входять продукти, які можуть довго зберігатися: макаронні вироби, гречка, рослинна олія тощо.

Ознайомитися з деталями роботи організації та підтримати такий соціальний проєкт можна, приєднавшись до сторінки херсонської «Тарілки» у соціальних мережах.

Варто зазначити, що функціонування такого продовольчого банку у Херсоні допомагає вирішити одразу дві проблеми сьогодення – соціальну та екологічну. Проєкт не лише допомагає людям у скрутному становищі вижити, але й покращує екологічну ситуацію. Віддаючи товари на межі псування, мінімізується кількість органічних відходів, а це дуже важливо, оскільки Україна входить до переліку країн, які виробляють найбільшу кількість таких відходів. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.