Четвер, 2 Травня, 2024

Хлопців із Херсонщини, які врятували дівчину із крижаної води, подадуть на звання «Герой – рятувальник»

Данила та Богдана Білоконь із Старосілля тепер знають не лише у рідному селі, а й далеко за його межами. Наприкінці 2021 року оперативна реакція та злагодженість дій хлопців допомогли врятувати життя їхній 13-річній односельчанці Альбіні. Справа в тому, що дівчина вирішила покататися річковим льодом, але не встигла схаменутися, як опинилася в холодній воді. Докладніше про це читайте на сайті kherson-future.com.ua.

Альбіна згадує, що на ризикований вчинок її вмовили друзі. Разом із компанією вона відійшла від берега приблизно на двадцять метрів і раптово провалилася під лід. Її товаришам пощастило більше: вони вибралися з водного полону та розбіглися. А дівчині залишалося лише кричати про допомогу.

За щасливим збігом обставин у цей момент брати Данило та Богдан пили каву у дворі будинку, що розташований неподалік від водойми. Почувши крик, вони кинулися до річки, захопивши з собою канат. Хлопці прив’язали мотузку до дерев’яної колоди та закинули Альбіні. Та вхопилася за неї, після чого дівчнину почали тягнути до берега. Проламати лід у Альбіни самостійно не вийшло, тому роздягнувшись, Богдан рушив до неї на зустріч, розбиваючи шматки льоду, що почали підтаювати. Опинившись на березі, брати віднесли односельчанку додому, звідки викликали «швидку допомогу».

На сьогоднішній день дівчина оговтується від шоку. Про небезпечну пригоду зараз нагадують порізи, що ще не загоїлися, на руках. Дівчина зізнається, що тепер не ризикне підійти до водоймища навіть улітку.

Хлопці ж, незважаючи на те, що стали героями рідного села, свій вчинок вважають звичайним, оскільки не могли в такій ситуації вчинити інакше. Відзначили дії Данила та Богдана співробітники Управління державної служби з надзвичайних ситуацій. Вони мають намір подати кандидатури на звання «Герой – рятувальник». Цю нагороду щороку вручають найхоробрішим українцям, яким вдалося врятувати чиєсь життя.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.