Вівторок, 30 Квітня, 2024

Завод у Каховці через борги виставив на продаж стадіон у центрі міста

Стадіон «Авангард» у самому центрі Каховки – улюблене місце любителів здорового способу життя. На його території розташована дитячо-юнацька спортивна школа, тенісний корт, тренажери просто неба. Але незабаром територія матиме нового власника, що ставить під питання подальше існування стадіону. Все тому, що комплекс належить місцевому ПрАТ «Каховський завод електрозварювального обладнання», який більше року не функціонує, а також має велику заборгованість із зарплати перед працівниками (понад 40 мільйонів гривень). А отже скоро логістично приваблива територія піде з молотка. Докладніше про це читайте на сайті kherson-future.com.ua.

Торги відбудуться 11 лютого. Стартова вартість комплексу будівель у 310 квадратних метрів та 1,94 га землі становить 3,5 мільйона гривень.

Варто зазначити, що два роки тому завод намагався продати «Авангард». Але тоді керівництво виставило цінник у 25 мільйонів гривень. Охочих придбати стадіон у той період не знайшлося, оскільки вартість було визначено занадто завищеною.

Нагадаємо, що крім проблем із заборгованістю із зарплати, ЕСО завдало чимало клопоту 23 сім’ям, які проживають у гуртожитку, який належить підприємству. З грудня минулого року будівля повністю знеструмлена через борги з платежів за електроенергію. Примітно, що самі мешканці справно платили гроші за комуналку до бухгалтерії заводу, але звідти гроші на рахунки КП не перераховувалися. Тепер керівництво КЗЕСО пропонує мешканцям викупити будівлю за 25 мільйонів гривень (фактично по мільйону на сім’ю).

Самому ж підприємству найближчим часом прогнозують банкрутство. Принаймні це не виключає голова правління ПрАТ «КЗЕСО», Герой України Ярослав Мікітін.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.