Середа, 24 Квітня, 2024

На Херсонщині свинину купують задешево, а продають – утридорога

До Нового року залишилося трохи більше місяця, але вже з кінця осені багато мешканців області починають до нього готуватися. Зокрема, це стосується закупівлі продуктів, що не швидко псуються, серед яких обов’язковим є м’ясо. Напередодні свята цінники на нього прогнозовано злітають нагору, тому запасливі херсонці намагаються закуповувати цей товар заздалегідь. Але як же було здивування покупців, коли вартість кілограма свинини вже сьогодні побила всі антирекорди – від 140 гривень, а гарне сало з м’ясними прожилками (хоч як парадоксально) коштує приблизно стільки ж. Докладніше про це читайте на сайті kherson-future.com.ua.

За словами приватних підприємців, які займаються реалізацією свинини на ринках області, для одержання гарного сала, свиню треба довше годувати. А це, своєю чергою, гарантує збільшення витрат на закупівлю корму. Крім того, вплинув на цінову політику ще й знижений попит. Закупівля одного кілограма м’яса свині живою вагою складає 45 гривень. А для виходу в нуль потрібно продавати продукцію мінімум від 75 гривень за кіло.

Але все ж таки багато покупців запитують: чому ціна м’яса на прилавку вдвічі вища, ніж його вартість із закупівлі? На підсумковий цінник впливають витрати на забій свині, її транспортування, сплата за торгову точку на ринку чи оренду приміщення, і також зарплата реалізатору.

Як підсумок, покупці скаржаться на занадто високу вартість, а продавці – на надто занижену. І поки що маємо невтішні дані: згідно з підсумками Державної служби статистики, цього року на 36% скоротилася кількість поголів’я свинини в регіоні. Багатьом стало просто невигідно займатися розведенням свиней під реалізацію. Якщо так піде й далі, то м’ясо свинок може перетворитися на дорогий делікатес, який ще спробуй дістань.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.